UK patří mezi nejlepší vysoké školy na světě

Aktuální vydání respektovaného mezinárodního žebříčku Global Ranking of Academic Subjects uvádí, že téměř tři desítky oborů vyučovaných na Univerzitě Karlově náležejí mezi absolutní světovou špičku.


V letošním roce hodnotil Global Ranking of Academic Subjects celkem padesát čtyři oborů na více než čtyřech tisících vysokých školách z celého světa.


Univerzita Karlova figuruje mezi nejlepšími v dvaceti devíti oborech, což představuje o devět oborů více oproti loňskému roku. Do první stovky nejlepších světových vysokých škol patří ve fyzice a ekonomii, do druhé stovky pak v klinické medicíně, vědách o Zemi, ekologii, geografii, matematice, farmacii či sociologii. Kromě toho Univerzita Karlova dosahuje vynikajících výsledků napříč všemi oborovými skupinami.


Jak se hodnotilo


Úroveň oborů žebříček poměřuje zejména na základě počtu a citovanosti článků v odborných časopisech, počtu publikací v nejvýznamnějších oborových časopisech nebo příspěvků na významných konferencích. V některých oborech přihlíží též k počtu zaměstnanců, kteří byli za svou práci oceněni některou z prestižních cen. Žebříček Global Ranking of Academic Subjects nesleduje humanitní a uměnovědné disciplíny.


Kompletní výsledky jsou dostupné zde.


Autor: Luděk Svoboda

Datum: 18. červnence 2018






Poslední změna: 18. červenec 2018 14:57 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám