Univerzita Karlova a Akademie věd ČR společně

Dnes odpoledne byla v Karolinu podepsána vzájemná dohoda o doktorských studijních programech mezi Akademií věd ČR a Univerzitou Karlovou. Stalo se tak pět měsíců po uzavření rámcového memoranda o spolupráci mezi oběma prestižními institucemi.



Eva Zažímalová, předsedkyně Akademie věd, označila Univerzitu Karlovu i s ohledem na její vědecké aktivity za klíčového a nepostradatelného partnera. „Osobně vítám větší možnost uplatňování akademických ústavů na doktorských studijních programech,“ uvedla předsedkyně Zažímalová u příležitosti podpisu dohody.


Vzájemnou spolupráci, na které by se měli profilovat vědečtí odborníci obou institucí, si pochvaluje i Tomáš Zima: „Akademie věd je bezesporu nejvýznamnější vědecká instituce v naší zemi. Jsem proto rád, že se podařilo navázat na nedávné memorandum v podobě dnes podepsané smlouvy.“


Kooperaci s univerzitní sférou ukládá Akademii věd ČR novela vysokoškolského zákona. V dnes podepsané smlouvě se instituce zavazují mimo jiné k vytváření příznivých podmínek pro výuku a rozvoj studentů, efektivní práci učitelů a využívání finančních prostředků. Společné závazky by měly vyústit ve zvyšování kvality a efektivity vědy, výzkumu, vývoje a inovací v ČR a pomoci popularizaci vědy vůči veřejnosti.


V ČR spolupracuje AV ČR s vysokými školami celkem na padesáti společných pracovištích.


Text: Marcela Uhlíková

Foto: Vladimír Šigut

Datum: 28. 5. 2018



Poslední změna: 28. květen 2018 19:21 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám