Zápis ze Sociální komise AS UK ze dne 16. ledna 2017

Přítomni:

Bc. Miroslav Čermák (FSV), PhDr. Karel Höfer (FSV), Petra Kňažeková (1. LF), Mgr. Peter Korcsok (MFF), Mgr. Jan Kretschmer (PřF), Mgr. Jan Kříž (PřF), Mgr. David Pavlorek (FF).


Omluveni:

Bc. Tomáš Bederka (PedF), Bc. Mikuláš Hank (FTVS), Mgr. et Mgr. David Hurný (PřF), Dalibor Neckář (PedF), Benjamin Roll (ETF), MUDr. Josef Fontana (3. LF), Mgr. Jan Kukla (PřF), Daniel Steindler (PF).


Dále nepřítomni:

Mgr. Vilém Anzenbacher (PF), Ing. Zdeněk Bureš (LF HK), Lukáš Kostínek (PF), Miroslav Kyselica (3. LF), , Mgr. Tomáš Masařík (MFF), PaedDr. Nataša Mazáčová Ph.D. (HTF), Mgr. Miroslav Makajev (PF).


Hosté:

Tomáš Rábek (FF), prezident Debatního klubu studentů a přátel UK


Program:

  1. Schválení programu

  2. Podpora zájmové činnosti

      a. 

    Debatní klub studentů a přátel UK

  3. Focení na promocích

  4. Výhled a vymezení agendy Sociální komise pro rok 2017

  5. Různé


Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK, přivítal všechny přítomné a zahájil zasedání Sociální komise AS UK.


1. Schválení programu

Návrh usnesení:

„Sociální komise AS UK schvaluje program zasedání Sociální komise AS UK."

Schváleno tichým souhlasem


2. Podpora zájmové činnosti

Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK, uvedl bod jednání.

Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK, předal slovo Tomášovi Rábkovi (FF), zástupci studentského spolku Debatní klub studentů a přátel UK.


a) Debatní klub studentů a přátel UK

Tomáš Rábek (FF), prezentoval, včetně rozpočtu, projekt Mikulášský debatní turnaj .

Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK, sdělil členům Sociální komise AS UK stanovisko právního odboru, důvody pro odložení projednávání žádosti a otevřel rozpravu.


Mgr. David Pavlorek (FF) se dotázal, zda se něco měnilo v komparaci očekávaného rozpočtu a následné reality.

Tomáš Rábek (FF) sdělil, že se změnily tři položky z důvodů obav nad nedostatečným zájmem účastníků. Z tohoto důvodu byly náklady lehce pokráceny.


Mgr. Peter Korcsok (MFF) se dotázal, zda byl nějaký poplatek za nájem místností na půdě Právnické fakulty UK.

Tomáš Rábek (FF) odpověděl, že událost se konala na Právnické fakultě UK, kde má Debatní klub studentů a přátel UK sídlo, pročež byly prostory k dispozici zdarma.


Návrh usnesení:

„Sociální komise AS UK doporučuje J . M. panu rektorovi vyhovět žádosti v plném rozsahu tak, jak umožňuje ust. čl. 3 odst. 2. a 3. Opatření o zásadách poskytování podpory zájmové činnosti studentů č. 13/2015 a podle pravidel podpory zájmové činnosti studentů Univerzity Karlovy žádost o jednorázovou finanční podporu projektu Mikulášský debatní turnaj."

Počet hlasů: 6-0-0

Schváleno


3. Focení na promocích

Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK, uvedl bod jednání.


Mgr. Jan Kříž (PřF) prezentoval výsledky dotazníku cíleného na focení na promocích a informoval o aktuálním stavu dané problematiky.

Mgr. Peter Korcsok (MFF) ho doplnil.


Následně proběhla volná diskuze, které se zúčastnil: Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK, PhDr. Karel Höfer (FSV), Mgr. Jan Kretschmer (PřF), Mgr. Peter Korcsok (MFF), Mgr. Jan Kříž (PřF) a Mgr. David Pavlorek (FF).


Návrh usnesení:

„Sociální komise AS UK vzala na vědomí informace o focení na promocích a doporučuje vytvoření konkurenčního prostředí s vysoutěžením minimálně dvou dodavatelů."

Počet hlasů: 7-0-0

Schváleno


Návrh usnesení:

„Sociální komise AS UK se zavazuje dokončením dotazníku, kterým pověřuje Mgr. Jana Kříže a Mgr. Petera Korcsoka, a následným rozesláním jeho výsledků ÚVT. Dále pověřuje Bc. Miroslava Čermáka, předsedu Sociální komise AS UK, projednat tuto tématiku s IPSC v rámci možností klubu Alumni UK."

Počet hlasů: 7-0-0

Schváleno


4. Výhled a vymezení agendy Sociální komise pro rok 2017

Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK, uvedl bod jednání a prezentoval vize pro Sociální komisi AS UK pro rok 2017.


Mgr. Jan Kříž (PřF) uvedl, že by se Sociální komise AS UK měla více věnovat stipendijní problematice, jednak v návaznosti kulatého stolu s J. M. panem rektorem, ale také se vznikem nových vnitřních předpisů s uvedenou problematikou.


Dále proběhla volná diskuze o stipendiích s důrazem na doktorandské studium, které se zúčastnil: Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK, PhDr. Karel Höfer (FSV), Mgr. Peter Korcsok (MFF), a Mgr. Jan Kříž (PřF).


5. Různé

Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK, uvedl bod jednání.


Nebyl vznesen žádný podnět.


Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK, ukončil zasedání a poděkoval všem přítomným za účast.



Zapsala: Eliška Kryčerová, tajemnice AS UK

Za správnost: Bc. Miroslav Čermák, předseda Sociální komise AS UK



















Poslední změna: 21. leden 2018 23:21 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Kancelář akademického senátu
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám