GDPR a zadávací řízení

Informace o zpracování osobních údajů


  1. Zadavatel zpracovává v rámci zadávacích řízení osobní údaje dodavatelů:

    • ve webové aplikaci E-ZAK provozované na doméně https://zakazky.cuni.cz/, která je elektronickým nástrojem ve smyslu zákona č. 134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "ZZVZ"). V tom případě je Správcem osobních údajů zadavatel a Zpracovatelem osobních údajů společnost QCM, s.r.o., Heršpická 813/5, 639 00 Brno, IČO: 26262525, kontaktní e-mail:

    • interně ve formě:

      • elektronického spisu zadávacího řízení v elektronickém systému spisové služby

      • listinného spisu zadávacího řízení.


    Veškeré osobní údaje jsou zpracovávány výhradně za účelem přípravy, realizace a uchovávání dokumentace zadávacích řízení a z nich vyplývajících plnění dle ZZVZ a interních předpisů zadavatele, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen "GDPR").


  2. Účely zpracování, kategorie dotčených osobních údajů a doba jejich uchovávání

      a. 

    V elektronickém nástroji E-ZAK jsou osobní údaje zpracovávány za účelem

    • založení (registrace) a administrace uživatelských účtů,

    • přípravy a realizace zadávacích řízení a z nich vyplývajících plnění v rozsahu nezbytném pro naplnění legislativních požadavků,

    • zasílání systémových e-mailových notifikací (upozornění),

    • ochrany před zneužitím přístupu.

      b. 

    V rámci realizace zadávacích řízení mohou být osobní údaje zpracovávány i za účelem:

    • podávání, posouzení a hodnocení nabídek,

    • uchovávání dokumentace zadávacího řízení.


    Zpracovávány jsou následující kategorie osobních údajů:

    • adresní a identifikační údaje - jméno, příjmení, titul, funkce nebo organizační zařazení, identifikační údaje či identifikátory vydané orgány veřejné moci (IČO fyzické osoby), datum a místo narození, rodné číslo, státní příslušnost, e-mailová adresa, poštovní adresa, telefonní číslo, číslo osobního dokladu, digitální identifikátor (elektronický podpis apod.)

    • popisné údaje (vzdělání, znalost cizích jazyků, odborná kvalifikace, znalosti a dovednosti, předchozí zaměstnání, trestní bezúhonnost, apod.)

    • popisné údaje (vzdělání, znalost cizích jazyků, odborná kvalifikace, znalosti a dovednosti, předchozí zaměstnání, trestní bezúhonnost, apod.)

    • studijní údaje (záznamy o studiu a studijních aktivitách, studijní výsledky, studijní ocenění)

    • ekonomické údaje (bankovní spojení)

    • pracovní údaje (záznamy o práci a pracovních aktivitách, zaměstnavatel, pracoviště, pracovní zařazení a pozice)

    • provozní a lokační údaje (typicky např. IP adresa)

    • údaje o aktivitách subjektu (publikační činnost, údaje o odborných aktivitách, účasti na konferencích, zapojení do projektů, údaje o pracovních či studijních cestách apod.)


    Nejsou zpracovávány žádné osobní údaje zvláštní kategorie ve smyslu GDPR čl. 9.

    Nedochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování ve smyslu GDPR čl. 22.


    Osobní údaje jsou v systému E-ZAK, elektronickém spisu ve spisové službě i listinném spisu uchovávány:

    • 10 let od chvíle, kdy se subjekt údajů naposledy aktivně zúčastnil realizace zadávacích řízení či z nich vyplývajících plnění (splnění právní povinnosti dle ZZVZ),

    • po dobu platnosti případného souhlasu se zpracováním osobních údajů.


  3. Zdroje osobních údajů

    Primárním zdrojem osobních údajů je subjekt údajů v rámci registrace, popř. aktivace uživatelského účtu, v rámci správy svého uživatelského profilu či při použití elektronického podpisu a v rámci účasti v zadávacích řízeních (typicky např. podání nabídky).


    Dalšími zdroji osobních údajů mohou být:

    • tzv. před-registrace, kdy platně přihlášený uživatel s odpovídajícím oprávněním vloží do systému kontaktní údaje a zejm. e-mailovou adresu fyzické osoby, na kterou je odeslán e-mail s pokyny pro dokončení registrace, resp. aktivaci uživatelského účtu

    • úkony Správce v rámci přípravy a realizace zadávacích řízení a z nich vyplývajících plnění dle ZZVZ a interních předpisů jejich zadavatele


  4. Příjemci osobních údajů

    Osobní údaje mohou být pro zajištění výše popsaných účelů zpracovávány také dalšími zpracovateli, vždy však pouze se souhlasem a na pokyn Správce.

    Jedná se zejména o provozovatele Věstníku veřejných zakázek.

    Osobní údaje mohou být na základě zákonné žádosti předány také třetím subjektům, které disponují zákonnou pravomocí vyžadovat předání předmětných osobních údajů.


  5. Práva subjektů údajů

    • Subjekt údajů má právo na informace, zda správce jeho osobní údaje zpracovává a jakým způsobem toto zpracování provádí.

    • Jestliže správce zpracovává osobní údaje subjektu údajů, má subjekt údajů právo získat jejich kopii v případě, že dostatečným způsobem prokáže svou totožnost.

    • V případě, že správce zpracovává chybné nebo neaktuální osobní údaje, je povinen je na žádost subjektu údajů opravit.

    • Pokud byl udělen souhlas se zpracováním a neexistuje jiný právní důvod, nebo pokud se subjekt údajů domnívá, že správce již jeho osobní údaje nepotřebuje (protože pominul účel pro jejich zpracování), má subjekt právo požádat o ukončení zpracování a vymazání svých osobních údajů.

    • Jedná se o omezení zpracování na pouhé uložení údajů, pokud subjekt údajů popírá přesnost osobních údajů a správce potřebuje delší dobu na jejich ověření nebo subjekt vznesl námitku proti zpracování založenému na základě oprávněného zájmu správce.

    • Správce poskytne osobní údaje ve strukturovaném, běžně používaném elektronickém formátu přímo subjektu údajů. Jinému správci může správce poskytnout osobní údaje subjektu údajů pouze v případě, že jde o automatizované zpracování, které je založeno na souhlasu či smlouvě, a je-li to technicky proveditelné.

    • Subjekt údajů může vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které se ho týkají, a to pouze v případě zpracování, které je prováděno ve veřejném zájmu či na základě oprávněného zájmu správce.

    • Pokud subjekt údajů podléhá rozhodnutí založenému výhradně na automatizovaném zpracování, má právo na přezkum tohoto rozhodnutí a případný lidský zásah ze strany správce.

    • Subjekt údajů má právo podat stížnost na zpracování osobních údajů u dozorového orgánu (v České republice se jedná o Úřad pro ochranu osobních údajů) nebo žádat o soudní ochranu vůči dozorovému orgánu, správci či zpracovateli.



Poslední změna: 4. prosinec 2018 12:16 
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208


Jak k nám