Setkání Allianz Alumni Academy na Univerzitě Karlově

Organizace Allianz Kulturstiftung (Kulturní nadace Allianz) uspořádala na Univerzitě Karlově ve dnech 23. - 24. listopadu 2018 setkání Allianz Alumni Academy 2018. Po dva dny se na půdě UK hovořilo tom, jaké výzvy a příležitosti čekají na Evropu v současné době narůstající globalizace a digitalizace. Účastníci diskutovali o digitální společnosti, současném rozdělení nejen české společnosti, o aktuální politické situaci v USA a Evropě, o tzv. třetí roli univerzit či o „Pražské výzvě“, která byla podepsána na Univerzitě Karlově zástupci evropských univerzitních asociací vztahující se k úspěšnému rozvoji vědy a vysokoškolské spolupráce v Evropě.


Na konferenci vystoupila prof. Lenka Rovná, prorektorka Univerzity Karlovy pro evropskou problematiku, Esra Küçük, ředitelka německé nadace Allianz Kulturstiftung, Dr. Tomáš Sedláček z Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd UK a řada dalších zástupců zahraničních organizací. Přednášky, diskuze a workshopy o evropských tématech si nenechalo ujít na 80 Alumni Univerzity Karlovy z 16 zahraničních univerzit.


Allianz Alumni Academy tvoří 16 prestižních univerzit (např. Univerzita v Bocconi, Geneva Graduate Institute, Mnichovská univerzita, Univerzita v Oxfordu, Princetonská univerzita, institut Science Po či Uppsalská univerzita). Tato speciální setkání se konají každé 2 roky na účastnických univerzitách.



Poslední změna: 27. listopad 2018 12:16 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám