Kvíz vyhrálo Pražské humanitní gymnázium!

Třicet šest otázek v šesti blocích: hudba, film, společenský život, osobnosti, česká a světová kultura a T. Garrigue Masaryk čekalo dnes na řešitele soutěžního kvízu. Ten připravila Univerzita Karlova u příležitosti oslav 100 let vzniku republiky. Do vědomostního zápolení se přihlásilo pět školních týmů: Gymnázium Přípotoční, Gymnázium Čakovice, Pražské humanitní gymnázium, Gymnázium Nad Alejí a Soukromá střední škola cestovního ruchu Arcus.



Jak prozradili organizátoři z Pedagogické fakulty UK, na jejichž půdě se soutěžní klání uskutečnilo, bylo nutné po základní části kvízu operativně zadat šestici těžších otázek. Bodový stav soutěžících byl totiž zcela vyrovnaný.


Absolutním vítězem se nakonec stalo Pražské humanitní gymnázium, druhá příčka patří Gymnáziu Přípotoční a třetí se umístilo Gymnázium Nad Alejí. Kromě opojného pocitu z vítězství si nejúspěšnější týmy odnesly zajímavé ceny. „Soutěžní otázky byly zajímavé a kvíz se nám líbil,“ shodli se na závěr při společném hodnocení sami studenti.


Text: Marcela Uhlíková

Foto: Pedagogická fakulta UK, Jana Peroutková

Datum: 16. 5. 2018



Poslední změna: 18. květen 2018 10:58 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám