• Kalendář akcí

Kalendář akcí

Setkání mladých farmaceutických chemiků v Hradci Králové

Ve dnech 20. až 22. 6. 2014 se uskuteční na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové 4. vědecká konference „Paul Ehrlich MedChem Euro PhD network“. Hradecká fakulta je členem evropské sítě (ExternĂ­ odkaz http://www.pehrlichmedchem.eu/), která sdružuje 32 převážně farmaceutických fakult 15 evropských zemí.

Cílem setkání bude rozšiřování evropské sítě univerzitních pracovišť, které se společně podílejí na doktorském studiu v oboru farmaceutická chemie. Farmaceutická chemie je interdisciplinární předmět spojující chemické, biologické a farmaceutické obory. Zabývá se studiem významu a vlivu chemické struktury na farmakokinetické i farmakodynamické procesy, které probíhají po podání léčiva do organismu. Specifickou oblastí farmaceutické chemie je především studium vztahů mezi chemickou strukturou a biologickými vlastnostmi léčiv a využití těchto poznatků pro vývoj nových účinnějších a bezpečnějších léčiv.

Konference Paul Ehrlich MedChem Euro PhD sítí je pořádána jednou za rok a každá zúčastněná univerzita/fakulta na ni smí poslat své studenty, kteří pak mohou, po splnění všech požadavků, požádat o udělení certifikátu EuroPhD. Certifikát je slavnostně předáván vždy v úvodní části symposia a oceněný student shrne své výsledky v přednášce. Tato významná a prestižní mezinárodní akce je letos součástí oslav 45. výročí založení Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze (ExternĂ­ odkaz http://www.faf.cuni.cz/medchemeurophd/).

Začátek akce 20. června 2014 v 14:00
Konec akce 22. června 2014 v 14:00
Podtitul 4. vědecká konference „Paul Ehrlich MedChem Euro PhD network“
Druh akce Konference
Organizátor Farmaceutická fakulta v Hradci Králové
Email na organizátora martin.dolezal@faf.cuni.cz
Webové stránky http://www.faf.cuni.cz/medchemeurophd/
Místo konání akce Farmaceutická fakulta v Hradci Králové
Cílová skupina Akademická obec
Rezervace ano
Vstupné ano
Bezbariérový přístup ano
Poslední změna: 12. listopad 2014 16:51 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám