Česko! A jak dál? tentokrát v Plzni

Město Plzeň se ve středu 20. března stane druhým zastavením projektu Univerzity Karlovy Česko! A jak dál? V Měšťanské besedě od 17:30 se tentokrát odborníci univerzity pokusí nalézt recept na problémy spojené s bezpečností.


Projekt Univerzity Karlovy Česko! A jak dál? představil rektor Tomáš Zima na tiskové konferenci letos v únoru
Projekt Univerzity Karlovy Česko! A jak dál? představil rektor Tomáš Zima na tiskové konferenci letos v únoru


"Cílem debaty Univerzity Karlovy bude nejen prodiskutovat současný stav bezpečnosti v České republice, aktuální trendy a opatření, ale zejména otázku možného zapojení univerzit do řešení bezpečnostních hrozeb. Jedná se především o oblast vědy a výzkumu, vývoj nových technologií a inovativních bezpečnostních řešení,“ přiblížil náplň setkání, kterého se může zúčastnit i široká veřejnost, Tomáš Zima, rektor UK.


Spolu s ním se hlavními účastníky diskuze stanou rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček, předseda vlády ČR Andrej Babiš, místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček, ředitel Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje František Pavlas a další zástupci akademické obce, občanských sdružení, kraje i města.


Rektor Tomáš Zima stráví v Plzni celou středu. Kromě návštěvy Krajského úřadu jej čeká setkání s vedením a studenty Gymnázia Luďka Pika, Západočeské univerzity i Lékařské fakulty UK.


Další informace v tiskové zprávě


Text: iForum

Datum: 19. 3. 2019


Poslední změna: 29. březen 2019 12:59 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám