CUIP pomůže zavést znalosti do praxe

Univerzita Karlova je první vysokou školou v ČR, která se rozhodla založit vlastní dceřinou společnost. Prioritou CUIP – Charles University Innovations Prague, s. r. o., je zakládání a řízení univerzitních spin-off společností a také investování do nich.


S unikátním konceptem, který by měl zásadně přispět k efektivnějšímu přenosu vědeckých znalostí a technologií z univerzitní půdy ke komerčním partnerům a veřejnosti, seznámil dnes novináře ve Vlasteneckém sále Karolina rektor UK Tomáš Zima.


„Univerzita Karlova se tímto krokem zařazuje po bok těch nejlepších univerzit na světě, jako jsou Oxford, Katolická univerzita v Lovani či Spolková vysoká technická škola v Curychu. Pevně doufám, že naše cesta bude inspirací i pro další vysoké školy v naší zemi,“ řekl mimo jiné rektor Zima.


Také Zdeněk Hostomský, ředitel Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR, vznik dceřiné společnosti ocenil: „Spojení Akademie věd s nejprestižnější univerzitou beru za velký průlom.“


Od „dceřinky“ si zástupci Univerzity Karlovy slibují zvýšený počet objevů a vynálezů, které prostřednictvím vzájemného propojení brzy naleznou praktické uplatnění a přitáhnou UK další externí partnery.



Více informací přináší tisková zpráva.



Videozáznam z tiskové konference.


Text: Marcela Uhlíková

Foto: Eva Kořínková

Datum: 27. 6. 2018


Poslední změna: 27. červen 2018 11:44 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám