4. června 2007

Do Prahy přijede mexický spisovatel Carlos Fuentes

Příští týden Prahu navštíví jeden z nejvýznamnějších představitelů hispanoamerické kultury, mexický spisovatel Carlos Fuentes. Přijal pozvání od Institutu Cervantes v Praze, kde v pondělí 4. června otevře knihovnu Institutu Cervantes, která nese jeho jméno. Knihovna slouží čtenářům již druhým rokem, až teď se ovšem podařilo zrealizovat Fuentesovu návštěvu České republiky. Symbolické otevření knihovny Calosem Fuentesem nebude přístupné veřejnosti, novinářům ano, ale je nutno se předem ohlásit. Akt se uskuteční v 16:30.


Po otevření knihovny začne v 17 hodin přednáška Carlose Fuentese nazvaná „Territorios de la Mancha“. Úvodní slovo pronese Velvyslanec Španělského království pan Antonio Pedauyé y González, Velvyslanec Mexika pan Federico Salas a také ředitel Institutu Cervantes v Praze pan I?aki Abad Leguina. Přednáška se uskuteční v kinosále Institutu Cervantes. Simultánní tlumočení do češtiny bude zajištěno. Je třeba potvrdit účast nejpozději do 30. května na tel. 221 595 212, nebo na mail: adx1pra@cervantes.es.


V úterý 5. června  v 17hodin proběhne ve Vlasteneckém sále v Karolinu akademické setkání, na němž Prof. PhDr. Anna Housková, CSc. přednese svůj příspěvek „Carlos Fuentes en el hispanismo checo“. Setkání uvede rektor Karlovy Univerzity Prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., Velvyslanec Mexika pan Federico Salas a Velvyslanec Španělského království pan Antonio Pedauyé y González. Na závěr promluví Carlos Fuentes. Také na tuto akci je potřeba dopředu potvrdit účast na výše uvedených kontaktech, nejpozději do 30 května.


Novinářům je možné domluvit rozhovor s Carlosem Fuentesem dne 5. června v dopoledních hodinách. Počet rozhovorů je omezen, proto se v případě zájmu  prosím obracejte co nejdříve  na tel: 777 295 066, případně pište na cervantes@email.cz.


Pro více informací o mexickém spisovateli Carlosu Fuentesovi přikládáme odkaz na jeho oficiální stránky:

http://www.clubcultura.com/clubliteratura/clubescritores/carlosfuentes/index.htm


Informační leták zde ke stažení!




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.