Univerzita Karlova a Hospodářská komora pokračují ve vzájemné spolupráci

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima a prezident hospodářské komory Vladimír Dlouhý dnes v Karolinu svými podpisy stvrdili prodloužení spolupráce obou institucí. Uzavřené memorandum prohloubí spolupráci v oblasti studentských stáží i transferu nových technologií.


Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima a prezident hospodářské komory Vladimír Dlouhý. 23 března 2019.Photo: René Volfík.
Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima a prezident hospodářské komory Vladimír Dlouhý. 23 března 2019.Photo: René Volfík.


Obě instituce se domluvily na pokračování a rozšíření vzájemné podpory a spolupráce v letech 2019–2023. Jak Tomáš Zima, tak Vladimír Dlouhý vyjádřili společný zájem více spolupracovat při organizaci kulturních, vědeckých i pedagogických akcí připravovaných univerzitou či v oblasti podpory odborných stáží studentů vysokých škol ve firmách, které Hospodářská komora ČR reprezentuje.



V rámci partnerství rovněž plánují obě instituce nastavit efektivnější spolupráci v oblasti přenosu nových technologií do praxe. V neposlední řadě pak potvrdila Hospodářská komora svůj zájem zapojit se do projektu Univerzity Karlovy a dalších evropských univerzit v rámci Evropské univerzitní aliance 4EU+, která sdružuje univerzity v Paříži, Heidelbergu, Varšavě, Miláně a Kodani.


„Naše setkávání je při různých akcích, kdy komunikujeme s průmyslovou sférou o možnostech zapojení Univerzity Karlovy do různých projektů v řadě míst po České republice. To přináší své ovoce," uvedl při podpisu memoranda rektor UK Tomáš Zima.



Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý doplnil, že vzájemnou spolupráci obou institucí považuje za důležitou, neboť českou ekonomiku čekají velké změny. „V budoucnosti budou ekonomiku ovlivňovat digitalizace, robotizace nebo umělá inteligence. Český podnikatelský sektor proto bude potřebovat odpovídajícím způsobem efektivně vstřebat poznatky vědy, výzkumu v této oblasti,“ dodal.


Text: Petr Podzimek

Foto: René Volfík

Datum: 22. 3. 2019





Poslední změna: 22. březen 2019 13:21 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám