• Aktuality

Aktuality

Rozcestník: Kde hledat psychologickou pomoc a podporu

Rozcestník užitečných kontaktů psychologické pomoci a podpory na UK i mimo UK, v souvislosti s tragédií na Filozofické fakultě. Podpora je dostupná pro studující, vyučující a zaměstnankyně a zaměstnance z celé Univerzity Karlovy. Neváhejte se v případě potřeby na odbornou krizovou pomoc obrátit.

17. března 2024


Festival Kafkus Hybernská: Nové dimenze Kafkova díla

Kampus Hybernská se minulý týden, u příležitosti stého výročí úmrtí spisovatele Franze Kafky, proměnil v Kafkus. Didaktikon zorganizoval hlavně pro žáky středních a základních škol přednášky, workshopy nebo pop-artovou výstavu, jejichž pojítkem byl právě nejslavnější pražský německy píšící spisovatel.

28. března 2024


UK podpořila dostupnost zdravotní péče svým studujícím

Univerzita Karlova podepsala memorandum o spolupráci s poskytovatelem zdravotní péče AGEL a. s. Obě strany se zavázaly v budoucnu spolupracovat v oblasti podpory dostupnosti základní zdravotní péče pro studentky a studenty Univerzity Karlovy.

27. března 2024


Volby do Evropského parlamentu: Diskuse kandidátů se studujícími

Na konci druhého červnového týdne se v České republice otevřou volební místnosti. Teprve popáté v historii budou moci občané ČR rozhodovat o tom, kdo je bude zastupovat v Evropském parlamentu. Při této příležitosti uspořádala studentská iniciativa Mladí občané na půdě PF UK debatu kandidátů a kandidátek na posty europoslanců.

25. března 2024


I díky Nadačnímu fondu Univerzity Karlovy na to nejsme sami

Slova díků, projevy úcty a hluboká osobní vyznání prostoupila v jednadvacátý březnový podvečer prostory Karolina. Děkovalo se dárcům a podporovatelům Nadačního fondu Univerzity Karlovy. Výjimečný podvečer plný silných vzpomínek a zamyšlení vyvrcholil varhanním koncertem.

24. března 2024


Bohumír Janský: Vodu bychom měli chránit ústavou

Přes dvě miliardy lidí v 80 státech světa trpí chronickým nedostatkem vody a asi 1,2 miliardy obyvatel planety ani nemá přístup k pitné vodě. Vyhlášením Světového dne vody se OSN rozhodla upozornit na její kritický nedostatek, nezbytnou ochranu a šetření.

22. března 2024


Děkanka Eva Lehečková se stala Top ženou Česka v oblasti veřejné sféry

V úterý 19. března 2024 vyhlásily Hospodářské noviny výsledky každoroční ankety „Top ženy Česka” oceňující výrazné osobnosti působící v oblasti managementu, podnikání a veřejné sféry. Vítězkou poslední jmenované kategorie se pro rok 2024 stala děkanka Filozofické fakulty UK Eva Lehečková.

21. března 2024


Děkan z Harvardu vzkazuje: Zaměřte se na excelenci

Děkan Harvard Medical School (HMS) George Q. Daley v Karolinu pronesl brilantní přednášku o kariéře v hematologii a zve i české mediky na Harvard: „Má návštěva a rozhovory s kolegy mě povzbudily k tomu, abych pracoval na vytvoření spoluprací s Univerzitou Karlovou,“ řekl magazínu Forum.

20. března 2024


Ekonom Milgrom a archeolog Lipschits získali čestný doktorát

V úterý 19. března profesoři Paul Robert Milgrom a Oded Lipschits obdrželi čestnou vědeckou hodnost doctor honoris causa Univerzity Karlovy za významný přínos vědě i dlouhodobou spolupráci s univerzitou. Slavnostní ceremoniál proběhl ve Velké aule Karolina.

19. března 2024


Festivalem Jeden svět letos provedou i vědci a vědkyně z UK

Lidská práva a jejich porušování jsou ústředním motivem mezinárodního filmového festivalu Jeden svět. Některé snímky budou doprovázet debaty, v nichž vystoupí i vědci a vědkyně z UK. Festivalu, který se uskuteční od 20. března do 21. dubna napříč celou Českou republikou, letos udělila záštitu rektorka UK Milena Králíčková.

19. března 2024




Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám