Zápis z jednání Legislativní komise AS UK konaného dne 19. října 2016


Přítomni: JUDr. Ing. Josef Staša, CSc. (PF), Jakub Horký (PF), JUDr. Michael Kučera,  PaeDr. Eva Marádová (PedF), Mgr. David Pavlorek (FF), Mgr. Kateřina Volná (FF), JUDr. Jan Wagner (RUK),


Hosté: doc. František Zahálka (FTVS)


Legislativní komise nebyla usnášeníschopná.


Program:


1. Harmonogram projednávání vnitřních předpisů univerzity

2. Návrhy vnitřních předpisů fakult


ad 1)


Přítomní členové Legislativní komise se shodli na tom, že k projednání připomínek a modifikací vnitřních předpisů univerzit bude  komise zasedat odpoledne 21. 11. a celý den 22.11. Náhradními termíny jsou 5. a 6. 12.


ad 2)


A) Přítomní členové Legislativní komise se shodli na  připomínkách k návrhu změny Statutu FTVS – Přílohy 3 Organizačního řádu (čj. 147/2019).


Připomínky:


1. Legislativní komise doporučuje sjednotit dikci oboupohlavného označování funkcí v Příloze s tělem Statutu.


2. Legislativní komise doporučuje terminologicky sjednotit názvy „úsek pro studijní záležitosti“ (v čl. 5 odst. 2) a studijního oddělení  


3. Podle čl. 2 odst. 4 a 5 rozhoduje o zřizování, slučování, splynutí, rozdělení nebo rušení všech pracovišť akademický senát na návrh děkana dvoutřetinovou resp. poloviční většinou. To je v rozporu s čl. 6 odst. 2 podle kterého ostatní pracoviště může zřizovat, slučovat, rozdělovat nebo rušit děkan.


4. Statut by měl obsahovat jen sekce a mechanismus vzniku jejich vnitřních jednotek „Seznam pracovišť“ vydaný jako Opatření děkana by neměl být součástí Statutu ani jeho Přílohy.


5. V záhlaví dokumentu vypustit „v Praze“ z názvu Univerzity


6. V čl. 1. odst 4 nahradit „na adrese UK FTVS“ za „v sídle fakulty“, a stejně tak v čl.1 odst.5 „mimo adresu“ nahradit spojením „mimo sídlo“.


*  *  *


Bylo dohodnuto, že o uvedených závěrech bude hlasováno na náhradním zasedání Legislativní komise, které se uskuteční před zasedáním AS UK dne 22. října. Na tomto neformálním zasedání byli přítomni členové Legislativní komise, kteří jsou členy AS UK a zúčastnili se jeho zasedání. Shora uvedené závěry byly konsensuálně přijaty.


Zapsala: Soňa Mikulová


Zápis ke stažení zde.



Poslední změna: 21. leden 2018 23:40 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Kancelář akademického senátu
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám