Generál Petr Pavel navštívil Univerzitu Karlovu

Ve čtvrtek 20. října přijal rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima spolu s prorektorem pro vnější vztahy prof. Martinem Kovářem předsedu vojenského výboru NATO generála Petra Pavla. Generál Pavel zavítal na univerzitu v letošním roce již podruhé a stejně jako při první návštěvě bylo hlavní náplní jeho návštěvy setkání se studenty.

Setkání proběhlo v Modré posluchárně Filozofické fakulty, kde generál Pavel proslovil přednášku na téma NATO po summitu ve Varšavě. Přiblížil tak studentům a zájemcům z řad široké veřejnosti fungování a směřování Severoatlantické aliance na počátku 21. století.


Po přednášce následovala téměř hodinová diskuse o aktuální geopolitické situaci ve světě. Diskutovány byly především otázky spjaté se situací na Předním východě a v subsaharské Africe stejně jako význam zbrojení pro Severoatlantickou alianci a Evropskou unii. Generál Pavel nastínil také roli České republiky ve fungování Severoatlantické aliance a Evropské unie a její strategickou roli v obou uskupeních.












Poslední změna: 21. říjen 2016 11:33 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám