Sport na UK


Sport k univerzitnímu životu neodmyslitelně patří. Sport a jeho podpora má na Univerzitě Karlově velkou tradici, absolventi i studenti Univerzity Karlovy zaznamenávají v oblasti sportu významné úspěchy. Ve sportu však nejde jen o úspěchy. Vždyť ono známé „mens sana in corpore sano“ čili „ve zdravém těle zdravý duch“ hovoří za vše. Je proto na místě, že život studenta, ale i zaměstnance UK, obsahuje bohatou nabídku možností sportování.


V Praze vlastní UK Sportovní centrum Hostivař, které nabízí celou řadu sportovišť (krytý plavecký bazén, víceúčelová hala sálových sportů, posilovna, sauna, venkovní sportoviště, deset tenisových dvorců, fotbalové i softbalové hřiště, přetlaková víceúčelová hal).


V Plzni se studenti UK mohou věnovat squashi, volejbalu, florbalu, fotbalu, aerobiku, tenisu, basketbalu a badmintonu.


V Hradci Králové jsou pro studenty připravena sportoviště určená k pěstování kalanetiky, kanoistiky, jógy bruslení, kondiční kulturistiky a hraní fotbalu, kroketu, lakrosu, stolního tenisu, hokeje, tenisu a florbalu.


Rektorský sportovní den

Tradiční Rektorský sportovní den je příležitostí k setkání studentů, vyučujících pražských fakult a veřejnosti nejen na sportovním poli. Celková nabídka sportů pokrývá široké spektrum sportovních disciplín. Rektorský sportovní den není jenom o vítězství v individuálních a kolektivních sportech, ale i o možnosti zacvičit si a nebo zasportovat pouze pro dobrý pocit. Seznam sportovišť a podrobný přehled sportů a celý program aktuálního Rektorského sportovního dne naleznete na stránkách rektorskyden.cuni.cz.

Univerzitní osmy: veslařský souboj vysokých škol

V souboji Univerzitních osem měří současní i bývalí studenti pražských vysokých škol svoji zdatnost. Premiérové klání pražských vysokých škol na Vltavě, které se uskutečnilo 3. června 2011. Více na www.primatorky.cz/u8.

Running With Those That Can’t

Charitativní organizaci Running with those that can't o.s. (RWTTC) založili studenti 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Zakládající studenti věří, že filantropie a ochota pomoci druhým je základem pro to, stát se lepšími studenty, lidmi a doktory. Chtějí zbořit sociální tabu, které je vytvořeno nad postiženými lidmi v České republice a pomoci jim tak prožít delší, šťastnější a kvalitnější život.

S RWTTC tradičně spolupracuje 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy. Společně se zasazují o větší začlenění handicapovaných dětí do společnosti a zvýšení povědomí o nich samotných a jejich speciálních potřebách. www.runningwiththosethatcant.com

Motolská míle

Příjemnou tradicí se stává běh motolským areálem, do něhož se mohou zapojit všichni účastníci Vědecké konference 2. LF UK, ale i další zájemci o lehce recesistický sport. Motolskou míli organizuje Ústav tělesné výchovy při 2. LF UK.

České akademické hry

České akademické hry jsou exkluzivní pravidelnou multisportovní studentskou soutěží, která jsou pořadatelé schopni po stránce technické, organizační a ubytovací uspořádat. ČAH se mohou zúčastnit studenti všech vysokých škol ČR. www.ceskeakademickehry.cz

Hokejová bitva

Hokejová bitva je jedinečný projekt studentských organizací čtyř velkých pražských univerzit. Univerzita Karlova zvítězila hned v prvním ročníku, kdy se utkaly pražské univerzitní hokejové výběry ČVUT, VŠE, UK a ČZU. Hokejová bitva má podzimní semifinálovou část a jarní finálovou část. Všechny zúčastněné týmy jsou složeny výhradně ze studentů daných univerzit. V každém týmu však může být pouze jeden hráč, který je studentem jiné školy. www.hokejovabitva.cz


Poslední změna: 22. leden 2018 00:03 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor pro studium a záležitosti studentů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám