• Aktuality

Aktuality

Rozcestník: Kde hledat psychologickou pomoc a podporu

Rozcestník užitečných kontaktů psychologické pomoci a podpory na UK i mimo UK, v souvislosti s tragédií na Filozofické fakultě. Podpora je dostupná pro studující, vyučující a zaměstnankyně a zaměstnance z celé Univerzity Karlovy. Neváhejte se v případě potřeby na odbornou krizovou pomoc obrátit.

17. března 2024


Třináct výjimečných osobností obdrželo prestižní ceny Karlovky

Vlastenecký sál Karolina se v úterý 16. dubna 2024 stal místem přehlídky výjimečně nadaných a nevšedně kreativních studentek a studentů, absolventek a absolventů. Konalo se totiž tradiční předávání prestižních cen Univerzity Karlovy – a to již potřicáté! Rektorka Milena Králíčková předala ocenění třinácti osobnostem. Blahopřejeme!

16. dubna 2024


Bianka Mičke: Ve sportu i v práci jsem docela workoholik

Na katedře fyziologie PřF UK zkoumá střevní mikrobiom a pracuje jako laborantka, k tomu se aktivně věnuje různým sportům – běhu, jízdě na kole, veslování, paddleboardingu, překážkovým běhům a hlavně wingu. V tomto sportu vyhrála v březnu dvě stříbrné medaile na mistrovství světa ve Finsku.

15. dubna 2024


Zájem o Erasmus+ rapidně roste, přibývá i příjezdů na UK

Program Erasmus+ na Univerzitě Karlově představuje nejvyužívanější možnost k vycestování za studiem do zahraničí. V současné době UK spolupracuje s bezmála 800 univerzitami, s nimiž má aktuálně uzavřeno kolem 3 200 bilaterálních dohod na širokou paletu oborů, a zájem studentů je vysoký.

12. dubna 2024


Vědci z UK vyvinuli nový produkt na hašení požárů

Univerzita Karlova jménem své dceřiné společnosti Charles University Innovations Prague (CUIP) představuje hasební deky, o které se nelze spálit. Díky technologii vyvinuté vědci z UK tak přichází na trh zcela nový produkt, jehož hasební schopnosti odpovídají hasicím přístrojům, což bylo potvrzeno certifikačním orgánem.

11. dubna 2024


Univerzita Karlova oslavila 676. narozeniny a předala ocenění

Ve úterý 9. dubna proběhlo ve Velké aule Karolina slavnostní zasedání připomínající 676. výročí založení Univerzity Karlovy. Při této příležitosti byly uděleny Ceny Miloslava Petruska a Ceny Bedřicha Hrozného.

10. dubna 2024


Univerzita Karlova se posunula v prestižním mezinárodním žebříčku

Podle nově zveřejněného mezinárodního žebříčku QS World University Rankings by Subject 2024 si Univerzita Karlova polepšila hned ve třech oborech. Celkem byla UK klasifikována v 25 oborech, ve 22 z nich je vůbec nejlépe hodnocenou českou vysokou školou. V hodnocení se navíc meziročně ve čtyřech oborech objevila poprvé.

10. dubna 2024


Hokejový titul je opět Karlovky! Plzni nedala šanci

Univerzitními mistry v ledním hokeji pro rok 2024 jsou hráči týmu UK Kings Prague, když ve finále soutěže porazili Akademiky Plzeň 3:0 na zápasy. Rozhodující třetí vítězství 7:4 vybojovali v pondělí večer v Plzni a pohár Jana Palacha pro hokejové mistry získala Univerzita Karlova podruhé v historii.

9. dubna 2024


Nová laboratoř v BIOCEV. Milník pro virologický výzkum

V rámci projektu EXCELES Národní ústav virologie a bakteriologie byla počátkem dubna 2024 otevřena nová laboratoř umožňující bezpečnou práci s vysoce infekčními viry a bakteriemi. Její koordinátorkou se stala Ruth Tachezy, experimentální viroložka z Přírodovědecké fakulty UK.

8. dubna 2024


Žijeme paralympiádou: dopoledne plné sportu, inspirace a radosti

Ve čtvrtek 4. dubna se konala akce Žijeme paralympiádou na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK. Událost zajistila zážitek plný sportovních aktivit, inspirativních příběhů paralympioniků a důležitých poselství pro studenty středních škol a širokou veřejnost.

8. dubna 2024




Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám