• Kalendář

Kalendář

Noc kostelů u Nejsvětějšího Salvátora

Akademická farnost Praha se zapojí do dalšího ročníku Noci kostelů, která se uskuteční v pátek 29. května 2015. V kostele Nejsvětějšího Salvátora se tak uskuteční řada akcí.

Moře světel a moře hvězd: světelná instalace nad oltářní mensou v kupoli kostela, do které se mohou zapojit i návštěvníci, a tradiční salvátorský světelný objekt vytvořený ze svíček ve starém presbytáři.

Pouť světla přes Karlův most: spojení nevěřícího Tomáše a Krista Spasitele soukromou poutí s rozsvícenými svícemi přes Karlův most mezi akademickým kostelem Nejsvětějšího Salvátora na Křižovnickém náměstí a augustiniánským kostelem sv. Tomáše na Malé Straně.

Via Sancta Clementina: prostorové propojení kostela Nejsvětějšího Salvátora a řeckokatolické katedrály sv. Klimenta.

22.00 hodin – Ars Acustica Ex-Palmarum

Zvuková performance pěti hudebníků vychází z hudebního materiálu, který byl proveden jako součást liturgie Květné neděle na počátku letošní doby velikonoční. Hudební koncept Michala Rataje spočívá v integrálním propojení tradičního chorálního repertoáru s prvky současné varhanní interpretace a elektroakustické hudby. Při poslechu se ocitáme uvnitř nově vznikajícího zvukového prostoru, který je modelován nejen skvělými akustickými dispozicemi chrámu, ale také virtuálním zvukovým polem několika reproduktorů rozmístěných uvnitř chrámu. Hudební proud komponované hudby a improvizace tak putuje bez předsudků napříč staletími, estetikami i poslechovými návyky každého z nás.


Začátek akce 29. května 2015 v 20:00
Konec akce 29. května 2015 v 24:00
Druh akce Jiné
Organizátor Akademická farnost Praha
Program http://www.farnostsalvator.cz/clanek/1956/noc-kostelu-29-5--2015---svetlo-a-zvuk-u-nejsvetejsiho-salvatora-#.VV71NFKKC71
Místo konání akce Kostel Nejsvětějšího Salvátora, Křižovnické náměstí, Praha 1
Cílová skupina Akademická obec i veřejnost
Rezervace Ne
Vstupné Ne
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám