UK se zúčastní konference Evropské asociace pro mezinárodní vzdělávání

Univerzita Karlova se ve dnech 16.–19. 9. 2014 zúčastní významné konference a veletrhu Evropské asociace pro mezinárodní vzdělávání (EAIE). Jako místo konání byla mezi evropskými městy tentokrát zvolena Praha a akce se uskuteční v Kongresovém centru.


UK považuje účast na tomto veletrhu za jeden z důležitých nástrojů pro podporu své viditelnosti coby významné instituce v rámci mezinárodního vzdělávání, získává jedinečnou příležitost prezentovat své kvality v podobě vlastního expozičního stánku, a pokračovat tak v plnění strategických záměrů v oblasti mezinárodní spolupráce.


UK si je vědoma důležitosti roku 2014, který přináší nové výzvy, jimiž jsou rozsáhlé evropské projekty Horizont 2020 a Erasmus+. UK proto považuje za podstatné využít příležitosti koncentrace více než 4000 současných i potencionálních zahraničních partnerů na konferenci EAIE, díky čemuž bude moci sledovat projektové nabídky i evropské a světové trendy ve vzdělávání. UK bude usilovat o zapojení nejen do mobilitních aktivit, ale také do projektů v oblasti inovací, strategických partnerství, vědomostních aliancí a dalších významných mezinárodních projektů.


UK se na této konferenci bude prezentovat prostřednictvím vlastního expozičního stánku o rozloze 36 m2, kde představí všechny své fakulty a jejich součásti. V rámci této expozice univerzita poskytne zázemí pro jednání a navazování spolupráce a prostřednictvím videoprojekce nabídne virtuální pohled do zajímavých míst UK.


Kromě samotné účasti na EAIE se UK zúčastní velkého množství seminářů, workshopů a debat. Letošní konference nese podtitul „Stepping into a New Era“, název příhodný pro otevírání nové etapy vzdělávacích programů do roku 2020.


Zdroj: OVV a ZO RUK

Datum 4. 9. 2014








Poslední změna: 12. listopad 2014 16:51 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám