• Kalendář akcí

Kalendář akcí

Počáteční čtení: čtu a stávám se čtenářem (Cesty propojení výzkumu a praxe)

Konference Počáteční čtení: čtu a stávám se čtenářem je organizována v rámci projektu PRVOUK P15 "Škola a učitelská profese v kontextu rostoucích nároků na vzdělávání" a projektu GAČR P407/13-20678S "Porozumění čtenému - typický vývoj a jeho rizika" a pod záštitou děkanky PedF UK v Praze doc. PaedDr. Radky Wildové, CSc. Jejím cílem je prezentovat současný výzkum počáteční gramotnosti v pedagogice a psychologii a příbuzných humanitních vědách a vytvořit tak prostor pro transfer poznatků základního i aplikovaného výzkumu do pedagogické i poradenské praxe. Chceme vytvořit prostor pro setkání odborníků z vysokých škol i profesionálů z praxe, které spojuje zájem o problematiku rozvoje čtení a čtenářství a souvisejících gramotnostních dovedností.

Konference je vhodná nejen pro akademické pracovníky a studenty magisterských a doktorských programů, ale také pro pracovníky odborné praxe - učitele mateřských a základních škol, vychovatele, pracovníky školních poradenských pracovišť a školských poradenských zařízení, ale také pro všechny ostatní, které rozvoj gramotnosti, čtení a čtenářství našich dětí zajímají.

V rámci konference bude probíhat workshop mezinárodní pracovní skupiny SILE/ISEL (International symposium on educational literacy / Symposium international sur la literatie á l´école), která v samostatném programu konference (24.9.2014) zve zájemce o účast.

Program ke Dokument ke stáhnutĂ­ stažení

Začátek akce 24. září 2014 v 09:00
Konec akce 25. září 2014 v 16:00
Druh akce Konference
Organizátor Pedagogická fakulta UK, katedra psychologie a katedra primární pedagogiky ve spolupráci s International Symposium on Educational Literacy (ISEL)
Email na organizátora anna.kucharska@pedf.cuni.cz
Webové stránky http://www.pedf.cuni.cz/index.php?cat=konference&id=2&lang=cz
Místo konání akce PedF UK, Magdalény Rettigové 4, Praha 1
Cílová skupina Akademická obec i veřejnost
Rezervace ano - registrační formulář
Vstupné ano - registrační poplatek
Bezbariérový přístup ano - částečně
Poslední změna: 12. listopad 2014 16:51 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám