Vzdělávání po síti

Na jaře roku 2012 byla zaseta první experimentální semínka projektu, který se postupně přetvořil v činnost stálou, dlouhodobou a neustále se rozvíjející, dnes už pod názvem Vzdělávání po síti. V přednáškách lektorů Univerzity Karlovy představuje prostřednictvím portálu ČT24 virtuálním posluchačům systematicky utříděné informace, osvětlující celou řadu problematik. Již po dobu téměř čtyř let jsou pak tyto přednášky sledovány jak v přímém přenosu, tak posléze cíleně vyhledávány v internetovém archivu České televize.


Na rozdíl od medializovaných přednášek ostatních vysokých škol, které se obvykle soustředí především na propagaci solitérních aktivit a lektorů samotných, jsou přednášky realizované v rámci tohoto projektu systematickým vzdělávacím nástrojem s maximálním důrazem na obsah. Tým z Odboru vnějších vztahů rektorátu UK připravuje především bloky přednášek složené z portfolia celoživotního vzdělávání na jednotlivých fakultách UK. Renomované osobnosti pak pravidelně každé pondělí v podvečer oslovují v přímém přenosu z univerzitní půdy nejen studenty a absolventy UK, a zájemce o další vzdělávání z řad široké veřejnosti, ale i potenciální zájemce o studium.


S vědomím role univezity ve společnosti jsou také u příležitostí významných výročí a událostí v rámci Vzdělávání po síti nabízeny nezávislé, politicky neutrální a vysoce kvalifikované názory reprezentantů UK, poskytujících divákům zodpovědný náhled na příslušnou problematiku v širším kontextu.


Spolupráce Univerzity Karlovy a České televize je v tomto ohledu velmi logická. Jde, koneckonců, o dvě veliké, prestižní a tradiční instituce, kladoucí důraz na nestrannost a veřejnoprávní zaměření svých aktivit. Obě také považují za své poslání šíření osvěty a vzdělání. Ruku v ruce tak nyní postupně vytvářejí a rozvíjejí veřejně přístupnou studnici vědění.




Přednášky v roce 2012

Přednášky v roce 2013

Přednášky v roce 2014

Přednášky v roce 2015





Poslední změna: 22. leden 2018 00:05 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor pro studium a záležitosti studentů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám