14. ledna 2010

Roaring Twenties v rytmu charlestonu. Katolická teologická fakulta UK pořádá 5. reprezentační ples

5. reprezentační ples Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se letos ponese v rytmu charlestonu. Ples Roaring Twenties v prostorách Kongresového sálu Masarykovy koleje ČVUT v Praze se uskuteční 14. ledna 2010 od 19.30 hodin.

Divadelní program je zasazen do období 1. Československé republiky. Pro hosty plesu je předepsán standardní společenský oděv nebo kostým ve stylu módy 20. a 30. let 20. století.

Tradice plesů KTF UK byla zahájena roku 2006 studenty Dějin křesťanského umění, jejichž zájem o historii ovlivnil podobu těchto nevšedních kulturních akcí. Jedná se totiž o klasický ples, jehož jádrem je však divadelní program v historickém stylu (např. z doby Rudolfa II. nebo Tří mušketýrů). Hosté tedy mohou vedle předepsaného společenského oděvu přijít také v odpovídajících dobových kostýmech a stát se tak součástí programu. Ples bývá kromě divadelního programu a hudby k tanci i poslechu (BigBand) zpříjemněn řadou doplňkových akcí (tombola, taneční a hudební vystoupení apod.), přičemž druhou část večera většinou provází živější taneční hudba.

První tři plesy byly pořádány v Sále kardinála Berana na pražském Arcibiskupství, prostor se však ukázal být vzhledem k požadavkům na zázemí divadelních programů jako nedostačující. V následujících letech se stal novým prostorem Kongresový sál Masarykovy koleje ČVUT v Dejvicích, sousedící s KTF UK. Akce bývají realizovány společnými silami studentů fakulty, jejichž koordinaci vede Mgr. Miroslav Smaha.

informace o programu a předprodeji vstupenek

plakát







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.