Česko-německý festival práva

6. října 2009

Již potřetí se studenti práv z Prahy a Pasova sešli na společných přednáškách o aktuálních aspektech národního práva obou sousedských zemí a dopadech evropského práva do právního systému obou států.

Letošní ročník festivalu práva, který se konal od 28. září do 3. října 2009, zahájil v Pasově rektor univerzity prof. Walter Schweitzer a proděkan Právnické fakulty v Praze prof. Milan Damohorský. Cílem setkání bylo navázání prvních odborných kontaktů studentů a také inspirace k dalšímu hlubšímu studiu právního řádu sousední země.

Přibližně stovka českých a německých studentů  měla možnost si vyslechnout teoretické přednášky profesorů, reflexe o fungování Evropské unie nebo o  činnosti Evropského soudního dvora a seznámit se s případnou budoucí praxí při návštěvě advokátní kanceláře. Setkání umožnilo studentům prohlédnout si tiskárnu novin Passauer Neue Presse a prostory Ministerstva zahraničních věcí České republiky. 

„Zatímco v Německu byly přednášky zaměřeny spíše na základy práva a teorii, pražská část festivalu byla zajímavá z hlediska praxe,“ ohodnotila přínos setkání studentka Anna Mintálová. Její německou kolegyni Biancu Lipanskou potěšilo, že přednášky ji umožnily ujasnit si terminologické odlišnosti pojmů obou právních řádů.

Termín čtvrtého festivalu práv vám s předstihem oznámíme.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.