Helena Stinglová • foto: red. • 22. listopadu 2012

Přírodovědci vydávají časopis. První číslo zavede čtenáře za dinosaury

Je to právě rok, co Přírodovědecká fakulta UK rozjela projekt Přírodovědci.cz, který má dětem i dospělým ukázat, že věda není žádná nuda, ale i velké dobrodružství. Letos v listopadu navíc Přírodovědci začali vydávat i speciální magazín.

Časopis bude vycházet jednou za čtvrt roku a věnovat se bude vždy jednomu ústřednímu tématu. Z obálky prvního vydání tak na čtenáře vykukují přežvykující pravěcí ještěři, první číslo totiž nese název Pravěk v českých zemích.

Redakce pro čtenáře připravuje vedle tematických článků či rozhovorů s vědci Přírodovědecké fakulty třeba i tipy na knižní novinky. „Představíme vám naše nové publikace, každé číslo obsahuje tipy na zajímavé výlety dle daného ročního období anebo návody na domácí experimenty a pokusy, jejichž suroviny, chemikálie a pomůcky budete mít stoprocentně doma,“ usmívá se Alexandra Hroncová z Oddělení vnějších vztahů Přírodovědecké fakulty. Součástí prvního čísla je navíc i mapa českých paleontologických nalezišť.

Ti, kdo se zaregistrují na www.Prirodovedci.cz, si mohou na internetu přečíst rozšířenou verzi magazínu nebo si prohlédnout zajímavé tematické fotogalerie.

Kdo dává přednost tištěné podobě časopisu, může si jej vyzvednout v některé z budov Přírodovědecké fakulty na pražském Albertově. Druhou možností je zastavit se pro něj v Informačně-poradenském centru UK v Celetné ulici. Časopis je k dostání zdarma. Jen ti, kdo chtějí dostávat magazín až domů do schránky, musí si jej na rok předplatit za 109 korun.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.